OVERZICHT: Wat is de Europese situatie van de Belgische ploegen?

 do 11 augustus 2022 21:51

Een "Full House" is nog steeds mogelijk. Ook Antwerp en Anderlecht hebben na hun zeges nog steeds uitzicht op een Europese groepsfase. Met drie competities is het wel even puzzelen om te weten welke Belgische ploeg waar uitkomt. Een stand van zaken.

Champions League: Club Brugge

Geen voorrondes voor Club Brugge. De Belgische landskampioen is momenteel nog steeds zeker van de groepsfase van de Champions League. Daarin zal het sowieso grote kleppers moeten bekampen, want blauw-zwart is zeker van pot 4. 

 

Het kan dus zomaar in een groep met Bayern München, FC Barcelona en Inter belanden. De loting vindt plaats op 25 augustus. 

Club Brugge speelt de groepfase van de Champions League.

Europa League: Union en ook Gent?

Ook Union mag de agenda vrijmaken voor Europees voetbal. Als afvaller in de derde voorronde van de Champions League heeft het - net als lotgenoot Monaco van Philippe Clement - sowieso een ticket voor de poules beet. 

 

AA Gent moet als bekerwinnaar wel nog aan de bak in de play-offronde, de laatste voorronde. Het strijdt tegen het Cypriotische Omonia om een plaats in de groepsfase. 

 

De heenwedstrijd is op 18 augustus om 20.30 u, de terugwedstrijd een week later om 19.00 u. Als de Buffalo's verliezen, spelen ze wel al zeker de groepsfase van de Conference League.

Union speelt groepsfase van de Europa League, Gent wacht nog een voorronde.

Conference League: Anderlecht en Antwerp?

Anderlecht en Antwerp spelen dus beiden de laatste voorronde van de Conference League, de play-offs. 

 

Om zich ook te kunnen kwalificeren voor de groepsfase, moet Anderlecht voorbij Young Boys Bern uit Zwitserland. Voor Antwerp wacht met Basaksehir uit Turkije ook een niet te onderschatten klant.

 

Bij Basaksehir treffen we Nacer Chadli en oude bekenden Mesüt Özil (ex-Real Madrid en Arsenal), Lucas Biglia en Stefano Okaka (ex-Anderlecht). Ook de Algerijns-Belgische verdediger Ahmed Touba (ex-Club Brugge) speelt voor de club uit Istanbul. 

 

De heenwedstrijden zijn op 18 augustus, de terugwedstrijden een week later. 

Anderlecht en Antwerp spelen de laatste voorronde van de Conference League.