Ga naar de inhoud

Chloé Caulier als 14e naar halve finales lead, mannelijke muurklimmers uitgeschakeld in boulder

 do 11 augustus 2022 17:49

Op de eerste dag van het muurklimmen op de Europese Kampioenschappen hebben de Belgische mannen en vrouwen wisselvallig gepresteerd. Uitblinkster was Chloé Caulier, die zich vlot voor de halve finales op zaterdag plaatste.

Chloé Caulier is vooral een specialiste in de bouldercompetitie, waarin ze in 2020 zilver behaalde op het EK. In München kwam ze eerst in actie in de lead. Hierbij is het de bedoeling dat de muurklimmers zo hoog mogelijk geraken op het parcours. Ze moeten beide routes naar de top één keer proberen.

De Sloveense Janja Garnbret was de enige van het hele veld die tot helemaal bovenaan geraakte (in route A). Caulier koos eerst voor route B, waar ze de 11e prestatie neerzette. Route A lag haar iets minder, maar met een 17e prestatie eindigt ze overall wel 14e in de kwalificatie. Ruimschoots voldoende voor de vereiste top 26 voor de halve finale.

 

Oorspronkelijk had ook Lucie Watillon aan de competitie moeten deelnemen, maar die was niet helemaal fit na een coronabesmetting.

Caulier
Chloé Caulier

3 Belgische mannen uitgeschakeld

De mannen begonnen eraan in de bouldercompetitie, waarbij je zonder bescherming een korte maar uitdagende route moet klimmen. De top 10 van elke groep plaatste zich voor de halve finale.

 

3 Belgen kwamen in actie en Simon Lorenzi kwam met een 12e plaats het dichtst bij de gevraagde kwalificatienorm. Nicolas Collin (14e in zijn groep) en Hannes Van Duysen (21e) eindigden wat verder achteraan. Achteraf was de teleurstelling groot.

 

"Het was een heel uitdagend parcours", pufte Lorenzi. "Ik wilde hier vandaag veel beter presteren. Het is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Ik had ook wel wat last van zenuwen. Maar de volgende dagen kan ik nog iets goedmaken."

 

Morgen komen de Belgische mannen weer in actie, dan voor de leadcompetitie.

Lorenzi
Simon Lorenzi