Ga naar de inhoud

LeBron James investeert in Canyon, het fietsenmerk van o.a. Van der Poel

 vr 29 juli 2022 12:52

Canyon, de Duitse fietsenfabrikant, wil zijn aandeel op de Amerikaanse markt vergroten. Het krijgt er ook een nieuwe aandeelhouder bij: LRMR Ventures. Dat is de investeringsmaatschappij van niemand minder dan basketballegende LeBron James. "Hij is een van de bekendste atleten wereldwijd en hij is echt geïnteresseerd in de koers", klinkt het bij Canyon.

In het peloton rijden Mathieu van der Poel en zijn ploegmaats bij Alpecin-Deceuninck rond op een Canyon. Ook de renners van Movistar zitten op een Canyon. Het Duitse bedrijf zag zijn winst al toenemen tijdens de coronacrisis, maar wil nog groter worden in de Verenigde Staten.

 

En daar kan NBA-ster LeBron James misschien wel bij helpen. De CEO van Canyon noemt het een "perfecte match". "Hij is een wereldwijd icoon en is ook echt geïnteresseerd in de koers", zegt Nicolas de Ros Wallace in de Financial Times.

 

Dit is voor LeBron James lang niet zijn eerste zakelijke investering. Hij zit samen met Maverick Carter, een bekende zakenman, in LRMR Ventures.  Ze hebben bijvoorbeeld ook al aandelen in voetbalclub Liverpool.