James Harden blijft Philadelphia nog twee jaar trouw in ruil voor 68 miljoen dollar

 wo 27 juli 2022 23:59

James Harden breit een vervolg aan zijn avontuur bij de Philadelphia 76ers. De spelmaker kwam in februari over van Brooklyn en heeft - ondanks kritiek op zijn prestaties tijdens de play-offs - het naar zijn zin bij Joel Embiid en co. Hij tekent een contract voor twee jaar, goed voor 68 miljoen dollar extra op zijn rekening. 

"Vandaag vier ik samen met Sixers-fans dat James Harden - voormalig MVP en tienvoudig All-Star - opnieuw heeft getekend bij het team", klinkt het euforisch bij de 76ers.

 

James Harden zijn contract liep deze zomer af en kon naar een ploeg naar keuze trekken, maar hij besloot in Philadelphia te blijven. Omdat hij zich "er thuis voelt", maar ook omdat het team diep in de buidel tast de komende jaren. 

 

Het komende seizoen strijkt de guard 33 miljoen dollar op, in het daaropvolgende jaar verhoogt dat bedrag nog tot 35 miljoen. "Dat kunnen we omdat we minder geld uitgaven om nieuwe spelers aan te trekken", meent het bestuur.

 

Bij die hoge prijs hoopt Philadelphia dat Harden op sportief vlak iets kan teruggeven aan de ploeg. Zoals altijd, is een NBA-titel het einddoel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.