Ga naar de inhoud

Van Aert, eerder winnaar van koppeltijdrit, vloert ook Jakobsen en Van der Poel in Roosendaal

Marianne Vos en Wout van Aert wonnen in de voorbije Ronde van Frankrijk allebei de groene trui.

Het podium van de koppeltijdrit.

0 / 0

De belangrijkste na-Tourcriteriums zijn bijna achter de rug. Maandag was Jasper Philipsen de snelste in Aalst, dinsdag stak Yves Lampaert publiekstrekker Wout van Aert de loef af. Van Aert kreeg later een tweede kans in "zijn" Herentals en greep die ook. Zondagavond in Putte was het opnieuw aan Jasper Philipsen.

na-Tourcriteriums

spinner
 1. 21 uur 49. Van Aert wint in Roosendaal. Wout van Aert is zijn snelle benen duidelijk nog niet kwijt na de Tour. In Roosendaal klopte hij vanavond Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel in een sprintje met z'n drieën. Voor Van Aert is het zijn tweede "zege" van de avond nadat hij eerder ook al de koppeltijdrit aan de zijde van Marianne Vos had gewonnen. .
 2. 20 uur 26.
 3. 20 uur 13. In Roosendaal stond er in afwachting van het criterium bij de mannen nog een leuk intermezzo op het programma. Wout van Aert en Marianne Vos wonnen de koppeltijdrit. De groene tandem van Jumbo-Visma klopte het Trek-echtpaar Bauke Mollema/Ellen van Dijk en het Nederlandse koppel Mathieu van der Poel/Annemiek van Vleuten. .
 4. 20 uur 13.
 5. 01-08-2022.
 6. 22 uur 47. Philipsen pakt winst in Putte. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) heeft zondagavond het na-Tourdernycriterium in Putte op zijn naam gebracht. De 24-jarige winnaar van de Touretappes Rodez-Carcasonne en Paris La Défense-Paris Champs Elysées haalde het na een sprint van de Australiër Michael Matthews en Arnaud De Lie. Eerder op de dag reden ook de vrouwen een criterium achter derny's. Daarin ging de overwinning naar Annemarie Worst. De Nederlandse haalde het voor Ellen Van Loy en Mieke Docx. .
 7. 31-07-2022.
 8. 22 uur 33.
 9. 22 uur 12. Wout wint! Het volksfeest kan losbarsten in Herentals. Thuisrijder Wout van Aert won er zonet in de sprint van Mathieu van der Poel en Tim Merlier. .
 10. 22 uur 04.
 11. 21 uur 08.
 12. 20 uur 47. Van Aert ment de kopgroep in Herentals.

  Van Aert ment de kopgroep in Herentals

 13. 19 uur 47.
 14. 19 uur 41. Herentals kleurt in het groen voor de komst van Wout van Aert op het na-Tourcriterium.

  Herentals kleurt in het groen voor de komst van Wout van Aert op het na-Tourcriterium

 15. 19 uur 12. Van Aert: "Dit voelt toch meer als thuiskomen".

  Van Aert: "Dit voelt toch meer als thuiskomen"

 16. Ook Van der Poel en Girmay zijn van de partij. 18 uur 53.
 17. 18 uur 52.
 18. Daar is de groene trui! 18 uur 48.