Ga naar de inhoud

Belgian Lions nemen met Gaëlle Bouzin en Tanja Sarenac 2 vrouwen op in hun staf

 do 9 juni 2022 18:57
Bouzin
Gaëlle Bouzin is bij Oostende al de rechterhand van Dario Gjergja.

Gaëlle Bouzin wordt de eerste vrouwelijke assistent bij de Belgian Lions, de mannelijke basketbalploeg. Bouzin was bij Oostende al assistent van Dario Gjergja, die ook bondscoach is van de Lions.

De sportieve staf van de Belgian Lions heeft enkele wijzigingen ondergaan. Assistent Olivier Foucart verlaat de nationale mannenploeg in het basketbal om persoonlijke redenen en zal vervangen worden door Gaëlle Bouzin.

 

Bouzin is al assistent van bondscoach Dario Gjergja bij Oostende. Ze doet er ook scouting. Ze wordt de eerste vrouwelijke assistent ooit bij de Belgian Lions. Frédéric Wilmot blijft aan boord als tweede assistent-coach.

 

Met Tanja Sarenac komt er nog een extra physical coach bij. Ze deed in het basketbal al ervaring op bij onder meer Charleroi en Pepinster en is ook conditiecoach bij het NOC.NSF, het Nederlands Olympisch Comité.