Ga naar de inhoud

Neymar schiet Brazilië vanaf penaltystip voorbij Japan en nadert Pelé

 ma 6 juni 2022 14:59
Neymar scoorde de enige goal van de partij.

In een oefenpartij heeft Brazilië zonder echt te imponeren Japan geklopt. Neymar maakte de enige goal van de wedstrijd in het slotkwartier vanaf de penaltystip. Hij zit nu aan 74 goals voor zijn land, het record van Pelé staat op 77. Bij Japan stond Junya Ito (Racing Genk) in de basis, Mitoma (Union) mocht invallen.

Brazilië bereidt zich voor op het WK met een Aziatische tournee. Het won eerder al met 5-1 van Zuid-Korea en vandaag was mede-WK-ganger Japan de tegenstander. De ploeg was al 12 matchen op een rij ongeslagen, sinds de finale van de Copa America vorig jaar tegen Argentinië.

 

Brazilië was de dominante ploeg, maar in de afwerking liep het niet zo lekker. Zo miste Neymar enkele uitgespeelde kansen, raakte Lucas Paqueta het doelhout in de openingsminuut, trof Fred de deklat en hield ook doelman Gonda enkele ballen uit zijn doel. Gonda kreeg trouwens de voorkeur op STVV-doelman Schmidt.

 

Junya Ito, de Japanner van Racing Genk, speelde wel mee. Hij strooide weer met voorzetten, maar Japan kon Alisson nooit echt bedreigen.

 

Het verschil werd zo pas in minuut 77 gemaakt door een penaltygoal van Neymar. De bal ging op de stip na een fout van ex-STVV'er Endo op Richarlison. Neymar zit nu aan 74 goals in het shirt van de nationale ploeg. Het record van Pelé staat op 77 doelpunten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.