Ga naar de inhoud

Ook als international blijft hij scoren: Bekijk de 1e goal van Cyriel Dessers voor Nigeria

 zo 29 mei 2022 11:16
Cyriel Dessers in actie bij Nigeria.

Of het nu bij Feyenoord of Nigeria is: Cyriel Dessers staat garant voor doelpunten. De topscorer van de Conference League stond gisteren in de basis bij de nationale ploeg van Nigeria voor een oefenduel tegen Mexico. Dessers bedankte zijn coach voor het vertrouwen met het enige Nigeriaanse doelpunt van de avond (2-1). Meteen zijn eerste voor Nigeria.

Cyriel Dessers haastte zich na de verloren Conference League-finale naar Amerika. Niet om het verlies te verdrinken, wel om met de nationale ploeg van Nigeria een oefenpot af te werken tegen Mexico. Dessers is in België geboren, maar speelt voor het geboorteland van zijn Nigeriaanse mama.

 

Zijn successen en doelpuntenproductie in Europa, werd ook bij zijn nieuwe bondscoach José Peseiro opgemerkt. De topschutter van de Conference League werd meteen in de spits geposteerd. 

 

Daar deed Dessers wat hij al een seizoen lang feilloos doet: scoren. Zo kopte de voormalige aanvaller van Genk op het uur de 1-1 knap op het bord. Een echte spitsengoal.

 

Het feestje was wel van korte duur. Twee minuten na de kopbal van Dessers, kreeg Nigeria al een tegendoelpunt te verwerken. De own-goal van William Troost-Ekong (Watford) bezegelde de 2-1 verliesscore.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: