Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4143
7
Maria Sakkari
3980
8
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
102
Danielle Collins
3472

Iga Swiatek steunt Oekraïne tijdens ceremonie na Roland Garros: "Stay strong"

 za 4 juni 2022 16:56

Twee jaar na haar eerste triomf op Roland Garros heeft Iga Swiatek een tweede gravelkroontje op haar erelijst gezet. De 21-jarige Poolse richtte zich tijdens haar dankwoord tot de bevolking van Oekraïne. 

Het vrouwentennis wordt momenteel gedomineerd door Iga Swiatek, die in Parijs als een wervelwind tekeerging.

 

De Poolse, nog altijd maar 21 jaar, raakte ook een gevoelige snaar tijdens haar speech voor het Parijse publiek.

 

De oorlog in Oekraïne duurt nu al meer dan 100 dagen, maar kampioene Swiatek blijft niet blind voor wat er in het conflict gebeurt, zeker nu heel wat andere sporters hun veroordeling voor de oorlog iets minder prominent laten voelen.

 

"Ik wil iets zeggen over Oekraïne", vertelde ze met de microfoon in haar hand. "Blijf sterk. De oorlog is nog altijd aan de gang."

 

In 2020 won ze dus al Roland Garros. "Dat was geweldig, misschien een beetje een verrassing. Voor deze zege heb ik hard gewerkt. Het was lastig, want de druk was groot."

 

Coco Gauff kon haar tranen niet verbergen na de verloren finale, maar ze mag alleen maar trots zijn op haar parcours. 

 

"Ik vind het jammer dat ik niet beter kon vandaag, maar ik bedank iedereen voor de steun", vertelde ze nadat ze een staande ovatie had gekregen.

 

Gauff zei nog dat ze onder de indruk was van Swiatek en ze kreeg op haar beurt ook felicitaties van de winnares. "Toen ik 18 jaar was, wist ik niet waar ik naartoe zou gaan. Ik zie hoe je elk jaar progressie boekt en je zal zeker en vast je weg vinden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: