Ga naar de inhoud

Tottenham-speler ontsnapt heelhuids aan roofoverval met 28 schoten: “Hij heeft mijn leven gered"

 vr 3 juni 2022 18:44

Emerson Royal is aan een drama ontsnapt. De verdediger van Tottenham Hotspur was in Brazilië het slachtoffer van een roofoverval bij het verlaten van een discotheek. Toen een politieagent tussenkwam, zouden 28 schoten zijn gelost. Emerson bleef als bij wonder ongedeerd.

Allerminst een stressloze vakantie voor Emerson Royal. De 6-voudig Braziliaans international genoot van een avondje stappen in zijn geboortestad São Paulo. Alleen kreeg de verdediger bij het verlaten van de discotheek plots een pistool onder de neus geduwd. De overvaller eiste de gouden ketting en het horloge van Emerson.

 

De Spurs-speler was enkele momenten eerder toevallig net op de foto gegaan met een agent in burger, die getuige was van de overval. De politieman trok zijn wapen, waarop een schietpartij met 28 schoten ontstond. Emerson bleef als bij wonder ongeschonden.

 

Emerson postte op Instagram ook nog een foto met zijn redder. “Ik noem hem een engel”, klinkt het. “Hij riskeerde zijn leven om het mijne te redden. Ik zal je eeuwig dankbaar zijn. Dank je, dank je, dank je.”