Ga naar de inhoud

Team Antwerp botst op team uit Litouwen in Challenger in Mongolië

 zo 22 mei 2022 18:58
Team Antwerp in Mongolië.

Team Antwerp is zondag als vijfde geëindigd op de eerste manche van de FIBA 3x3 Challenger Tour in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. In de kwartfinales werden de Belgen uitgeschakeld door een team uit Litouwen.

Team Antwerp was het eerste reekshoofd in de hoofdstad van Mongolië en maakte die status ook waar in de groepsfase. De Belgen wonnen zaterdag hun twee groepswedstrijden tegen lokale teams.

 

Maar in de kwartfinales liep het mis. Team Antwerp ging zondag in die kwartfinale met 15-21 onderuit tegen het Litouwse Sakiai. Die ploeg zou later ook de finale winnen van het organiserende Ulaanbaatar.    

 

De kleuren van Team Antwerp werden in Mongolië verdedigd door Rafael Bogaerts, Nick Celis, Thibaut Vervoort en Bryan De Valck. Vorige week werden de Belgen derde in de openingsmanche van de WorldTour in het Japanse Utsunomiya. 

 

Daar moesten ze het zonder reserve stellen omdat Caspar Augustijnen in laatste instantie afhaakte na een positieve coronatest. Er namen veertien ploegen deel. 

 

De twee finalisten versierden een ticket voor de Masters in Praag, de derde manche van de WorldTour (30-31 juli). Volgend weekend (28-29 mei) staat in het Filipijnse Manilla de tweede WorldTour-afspraak op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk een verslag van de finale

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: