Julie Allemand staat in de titelfinale van Franse basketbalcompetitie

 za 21 mei 2022 12:44

Emma Meesseman en Ann Wauters zullen in de WNBA nog iets langer moeten wachten op Belgian Cat Julie Allemand. De spelverdeelster speelt met haar club Lyon binnenkort de titelfinale in het Franse vrouwenbasketbal. Lyon klopte  vrijdag voor een tweede keer Villeneuve d'Ascq en mag in de finale een gooi doen naar zijn tweede titel in drie jaar tijd.

Lyon had zijn eerste halve finale tegen VIlleneuve al nipt gewonnen met 78-80. In het tweede duel werd het 83-76. Allemand had een belangrijk aandeel met 7 punten, 7 assists en 3 rebounds. Vooral op het einde was ze van grote waarde met een driepunter en een interceptie.

 

In de finale speelt Lyon tegen Landes of Bourges. Na twee duels staat het tussen die twee clubs 1-1. Een derde wedstrijd moet dus de beslissing brengen. 

 

Na het seizoen in Frankrijk reist Allemand naar Washington, waar ze zich zal aansluiten bij Emma Meesseman en assistent Ann Wauters bij Chicago Sky.