Ga naar de inhoud

OPVALLEND: 14-jarige (!) Oekraïner Lev Grinberg draait mee met golftoppers op Soudal Open

 za 14 mei 2022 12:42
Lev Grinberg is amper 14 jaar.

Zegt de naam Lev Grinberg u niets? Wel, lang zal dat niet meer duren. De amper 14-jarige (!) Oekraïner ontpopte zich de afgelopen dagen tot dé sensatie van de Soudal Open in Schilde en draait momenteel geruisloos mee met de beste profs.

De Rinkven-golfbaan in Schilde is deze week het toneel voor de Soudal Open, een toernooi van de DP World Tour. Met onder meer Thomas Pieters verschijnen er ook enkele Belgen op de baan, maar toch gaat alle aandacht voorlopig naar een tiener.

Lev Grinberg is geboren is Oekraïne, maar sloot zich enkele jaren geleden aan bij de internationale golfclub van Rinkven in Antwerpen. Al snel sloeg de golfmicrobe toe en de afgelopen jaren leerde de jonge Grinberg samen met zijn vader de kneepjes van het vak.

Deze week neemt de jongeling als een van de 6 amateurs ook deel aan de Soudal Open, een toernooi dat plaatsvindt op de golfbaan in Rinkven. En dat legt het jonge talent voorlopig geen windeieren.

Gisteren wist Grinberg met zijn 14 jaar, 6 maanden en 6 dagen als tweede jongste speler ooit de cut te halen op de DP World Tour. Alleen de Chinees Guan Tianlang (14 jaar en 169 dagen) was in 2013 nog iets jonger.

Na een eerste ronde van 70 slagen zette Grinberg gisteren een tweede ronde van 69 slagen neer. Hij sloot zo dag twee op een gedeelde 29e plaats af, net zoals onze Belgische topper Thomas Pieters.

Grinberg: "Ongelooflijk wat er momenteel gebeurt"

"Ik speelde geweldig", vertelde een stralende Grinberg gisteren voor de camera. "Ik kan niet wachten om zaterdag en zondag ook nog te spelen. Het is leuk om goed te spelen en de cut te halen op de club waar ik lid van ben."

"Ik hoop nog zoveel mogelijk birdies neer te zetten en uiteindelijk de top 10 binnen te sluipen. Het is ongelooflijk wat er momenteel gebeurt. De ene dag speel je gewoon met vrienden en de andere dag speel je tegen toppers die top 50 of top 10 van Europa zijn."

Bart Aerts volgde Grinberg deze week op de voet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Andere tweets over de tiener:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.