Ga naar de inhoud

4e rit in de Ronde van Hongarije, 4e Nederlandse sprintzege

 za 14 mei 2022 18:00
Groenewegen
Dylan Groenewegen legt de concurrentie het zwijgen op.

Na 2 zeges van Fabio Jakobsen en 1 zege voor Olav Kooij heeft nu ook Dylan Groenewegen (BikeExchange) zijn hartje kunnen ophalen in het sprintgeweld in Hongarije. Fabio Jakobsen gaat morgen als leider de slotrit in, die eindigt op een klim.

In de 4e rit moesten er rondjes gedraaid worden door Kazincbarcika, met telkens een klimmetje om het kaf van het koren te scheiden. Dat lukte uiteindelijk niet, want er werd opnieuw gesprint.

 

Gele trui Fabio Jakobsen kwam te vroeg op kop en werd door sneltrein Dylan Groenewegen voorbijgedenderd. De Nederlander van BikeExchange won uiteindelijk met een paar straten voorsprong.

 

Jakobsen finishte nog als tweede, wat volstond om zijn leiderstrui veilig te stellen. Maar het lijkt utopisch dat hij dat geel ook morgen over de streep trekt, want de slotrit eindigt op een flank van de Kekes-berg, de hoogste top van Hongarije.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Dylan Groenewegen (Ned) 177 km in 3u59'15"
2. Fabio Jakobsen (Ned)  
3. Rudy Barbier (Fra) allen
4. Sasha Weemaes  
5. Elia Viviani (Ita) zelfde
6. Timo Kielich  
7. Max Kanter (Dui) tijd
8. Henri Uhlig (Dui)  
9. David Dekker (Ned)  
10. Itamar Einhorn (Isr)  
Stand na rit 4
1. Fabio Jakobsen (Ned)  
2.    
3.    
4.    
5.