Mazzu houdt de druk af: "De 2 matchen tegen Club Brugge zijn niet beslissend"

  Felice Mazzu

  Het begint er nu echt om te spannen. De twee grootste titelkandidaten Union en Club Brugge staan voor een dubbele onderlinge confrontatie die de kampioenenstrijd (grotendeels) zal bepalen. Union-coach Felice Mazzu blijft rustig: "Deze twee matchen zijn niet beslissend."

  Met een 6 op 6 in de komende twee wedstrijden is Union zeker van de titel, maar daar denkt Felice Mazzu nog lang niet aan. Het is dan ook geen gemakkelijke opgave waar de Brusselaars voorstaan. In de reguliere competitie was Club de enige ploeg waar Union niet van kon winnen (0-1-verlies en 0-0-gelijkspel).

   

  "In beide wedstrijden was er een gebrek aan efficiëntie. We kregen meer dan voldoende kansen, net als vorige week tegen Antwerp trouwens. Daar moeten we aan werken", zegt Mazzu. 

   

  De Union-trainer wil zijn spelers geen druk opleggen: "Deze twee matchen zijn niet beslissend. Er zijn nog twee moeilijke matchen nadien."

   

  Hij wil vooral inzet zien van zijn spelers: "Ik zal zondag al tevreden zijn als we alles hebben gegeven en nergens spijt van hebben achteraf. Maar uiteraard zullen we pas het maximale geluk bereiken als we de match winnend kunnen afsluiten."

  We proberen de play-offs af te sluiten met zo weinig mogelijk puntenverlies en dan zien we achteraf wel of we kunnen genieten.

  Felice Mazzu

  "Als je dicht bij een titel komt is er uiteraard stress aanwezig, maar je moet die stress proberen om te zetten in iets positiefs: veel zin uitstralen, alles willen geven, ambitie tonen en de tegenstander willen verslaan", zegt Mazzu.


  De succescoach heeft afgelopen seizoen nog geen tijd gehad om stil te staan bij de straffe prestaties van zijn team: "Het is nog niet het moment om te genieten. We zetten gewoon ons verhaal verder en proberen de play-offs af te ronden met zo weinig mogelijk puntenverlies. Achteraf zien we dan wel of we kunnen genieten of niet."

  Van Portugese tweede klasse naar titelstrijd in België

  Ook middenvelder Amani Lazare kwam aan het woord tijdens de persconferentie: "Voor mij is het een droom om in Champions' Play-offs te spelen. Vorig jaar zat ik nog op de bank bij een Portugese tweedeklasser. Het is heel snel gegaan."


  Hij heeft ook lof voor zijn Mazzu: "De coach heeft een grote rol gespeeld in mijn terugkeer op het hoogste niveau. Want ik voelde me altijd goed behandeld, ook al zat ik op de bank. Hij bleef op dezelfde manier met mij omgaan."


  De eerste clash van het tweeluik vindt zondagmiddag om 13.30 uur plaats in het Dudenpark van Union.

  Gerelateerd: