Bournemouth keert na 2 jaar afwezigheid terug naar de Premier League

  Kieffer Moore viert de promotie naar de Premier League.

  Bournemouth heeft na Fulham beslag gelegd op het tweede rechtstreekse ticket voor de Premier League. Na een 1-0-zege tegen rechtstreekse concurrent Nottingham Forest kon het feest losbarsten.

  Bournemouth maakte tussen 2015 en 2020 al deel uit van de elite van het Engelse voetbal, maar de hoogconjunctuur voor The Cherries bleef niet duren. Na een jaartje bezinning had de club dit seizoen een selectie verzameld die weer kon meestrijden voor de promotie.

   

  Trainer Scott Parker kneedde het team zonder uitgesproken vedetten (of het moet de 36-jarige Gary Cahill zijn) tot een moeilijk te ontwrichten geheel.

   

  Dominic Solanke, ex-Chelsea en -Liverpool, ontpopte zich tot de goalgetter van de ploeg, al werd de match tegen Nottingham Forest beslist door een invaller. Kieffer Moore scoorde de enige goal in de 83e minuut.

   

  Zo kan Bournemouth met nog één match op het programma niet meer bijgehaald worden door de concurrentie. De 2e plaats, na het ongenaakbare Fulham, is nu al een feit. Nottingham, Huddersfield en 2 teams uit het kwartet Sheffield United, Luton Town, Middlesbrough en Millwall spelen de play-offs om het laatste promotieticket.