Ga naar de inhoud

Amerikaan Hunter Armstrong zwemt wereldrecord op 50 meter rugslag

 vr 29 april 2022 09:42

Hunter Armstrong heeft tijdens de Amerikaanse trials voor het WK zwemmen het wereldrecord op de 50 meter rugslag scherp gesteld. "Ik weet niet wat te zeggen", stamelde de 21-jarige Amerikaan na de race.

Het wereldrecord op de 50 meter rugslag stond sinds 18 mei 2021 en het EK van Boedapest op naam van de Rus Kliment Kolesnikov. Op de Amerikaanse trials in Greensboro (North Carolina) was Hunter Armstrong met een chrono van 23"71 negen honderdsten sneller dan Kolesnikov bijna een jaar geleden.

"Eerlijk waar, ik weet niet wat te zeggen", reageerde Armstrong, die tijdens de Spelen in Tokio olympisch goud won met aflossingsploeg op de 4x100 meter wisselslag. "Dit is iets wat ik altijd heb gewild en ik ben nu in de wolken."

Armstrong plaatste zich met zijn wereldrecord uiteraard voor het WK. Dat wordt van 18 juni tot 3 juli georganiseerd in Boedapest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.