Ga naar de inhoud

Beerschot-voorzitter Francis Vrancken vrijgepleit door Disciplinair Comité

 wo 27 april 2022 09:53
" "
Francis Vrancken moest zich verantwoorden voor uitspraken richting de ref na de derby tegen Antwerp.

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft vanochtend Beerschot-voorzitter Francis Vrancken vrijgesproken. Vrancken werd vervolgd voor "niet-gefundeerde uitlatingen" na de derby tegen Antwerp op 6 maart. Hij had volgens het Bondsparket de integriteit van ref Nathan Verboomen in twijfel getrokken. Het Disciplinair Comité achtte de ten laste gelegde feiten onvoldoende bewezen.

Na de 2-1-nederlaag van Beerschot was Vrancken in de media scherp voor de arbitrage. "Ik heb verschillende berichten en screenshots doorgekregen van het Facebook-profiel van scheidsrechter Verboomen. Blijkbaar werkt hij voor een bedrijf (6D Sports Nutrition, red.) dat voetbalclub Antwerp als klant heeft. Ik vind dat opmerkelijk", stelde hij onder meer.

"Het creëert een zweem van belangenvermenging en heeft ons doen schrikken over de integriteit van de wedstrijdleiding. Zeker gezien het wedstrijdverloop: de niet gefloten strafschop, de rode kaart en het afgekeurde doelpunt hebben deze wedstrijd mee in een beslissende plooi gelegd."

"Door de link tussen de scheidsrechter en de tegenstander stel ik me daar achteraf veel vragen bij."

Het Bondsparket vorderde een schorsing van 3 maanden, waarvan 2 maanden met uitstel, en een geldboete van 2.000 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel, of een alternatieve sanctie waarbij Vrancken zijn excuses diende aan te bieden aan Verboomen.

Het Disciplinair Comité oordeelde dat de Beerschot-voorzitter in zijn uitlatingen gebruikgemaakt heeft van zijn recht op vrije meningsuiting, zonder daarin beledigend uit te halen naar de scheidsrechter, wedstrijdleiding of de voetbalbond. Vrancken wordt hiermee vrijgesproken.

Gerelateerd: