Ga naar de inhoud

Rusland moet de organisatie van het WK ijshockey uit handen geven

 di 26 april 2022 18:05

De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) heeft bekendgemaakt dat het WK ijshockey van 2023 niet zoals voorzien georganiseerd zal worden in Rusland. "Uit bezorgdheid voor de veiligheid en het welzijn van alle deelnemende spelers, officials, media en fans heeft de Raad van Bestuur van de IIHF beslist om de organisatie van het WK ijshockey weg te halen uit Rusland", klinkt het in een statement. 

Sint-Petersburg zou het toernooi organiseren tussen 5 en 21 mei 2023. Een nieuwe gaststad zal worden aangeduid tijdens de laatste week van het WK van 2022, dat van 13 tot en met 29 mei doorgaat in het Finse Tampere.

 

Eerder haalde de IIHF ook al het WK voor junioren van 2023 weg uit de Russische steden Omsk en Novosibirsk.