Aleksandar Mitrovic verkozen Speler van het Seizoen in Engelse 2e klasse

Aleksandar Mitrovic

Voormalig Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic is op de EFL Awards uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in de Championship, de Engelse tweede klasse. De Serviër had met zijn doelpunten een groot aandeel in de promotie van Fulham naar de Premier League.

De 27-jarige Aleksandar Mitrovic was dit seizoen al goed voor 41 doelpunten in evenveel competitiewedstrijden, waardoor hij een belangrijke rol had in de promotie van Fulham, amper één jaar nadat de Londense club uit de Premier League was getuimeld.

De Servische international moet nog twee keer scoren om het naoorlogse record te pakken. Dat staat met 42 doelpunten voorlopig nog op naam van Guy Whittingham.

Mitrovic speelde van 2013 tot 2015 voor Anderlecht, dat hem destijds voor 5 miljoen euro was gaan wegplukken bij Partizan en hem twee jaar later voor meer dan 18 miljoen euro verkocht aan Newcastle United. Sinds januari 2018 komt hij uit voor Fulham: eerst op uitleenbasis en vervolgens na een definitieve transfer van zo'n 25 miljoen euro.