Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

ING België volgt Nederlands voorbeeld en stuurt geen klanten naar het WK in Qatar

 do 14 april 2022 17:49

ING België, een van de sponsors van de Rode Duivels, heeft de knoop doorgehakt: de financiële instelling "deelt de bezorgdheid en de kritiek" over het WK in Qatar en ziet daarom af van een campagne, klanten en vertegenwoordigers op het WK.

Een week geleden bevestigde ING, hoofdsponsor van het Nederlandse nationale elftal, dat het niet naar het WK voetbal in Qatar zou trekken uit bezorgdheid over de mensenrechtensituatie.

 

In ons land schoof ING de hete aardappel nog even voor zich uit, maar vandaag heeft het wel de knoop doorgehakt.

 

"ING België zal geen ING-vertegenwoordigers sturen, geen klanten ontvangen en ook geen campagne lanceren rondom het WK in Qatar. Dit in verband met de mensenrechtensituatie rondom de voorbereidingen van het toernooi", klinkt het.

 

"We blijven een trotse hoofdsponsor van de nationale ploeg. We steunen hen, maar niet het toernooi zelf of de beslissing om het in Qatar te houden. Daar hadden we geen invloed op."

 

"We delen de bezorgdheid en kritiek over de mensenrechtensituatie en de arbeidsomstandigheden van de arbeiders die betrokken zijn bij de voorbereidingen van het toernooi in Qatar."

 

"Hierover hebben wij overleg gepleegd met onder meer Amnesty International en de Belgische Voetbalbond, maar ook intern."

 

"Wij hebben dan ook beslist om geen medewerkers van ING België naar het toernooi te sturen en wij zullen evenmin klanten of andere stakeholders uitnodigen om dit bij te wonen."

We blijven een trotse hoofdsponsor van de nationale ploeg. We steunen hen, maar niet het toernooi zelf of de beslissing om het in Qatar te houden. Daar hadden we geen invloed op.

ING België

"Tijdens het toernooi zien wij af van alle above-the-line reclame die enige verwijzing naar of steun van het tornooi in Qatar inhoudt", vervolgt ING.

 

"Wel behouden wij ons logo op de trainingsshirts, op de boarding langs de oefenterreinen en op backdrops, ter ondersteuning van het team en zoals in ons contract voorzien."

 

"Wij steunen de Belgische Voetbalbond volledig in hun beleid en activiteiten om op een sociaal bewuste manier deel te nemen en zo duurzame veranderingen in het gastland te stimuleren."

Gerelateerd: