Ga naar de inhoud

Ferrari start met Charles Leclerc ook in Australië vanaf de pole, Max Verstappen staat op 2

 za 9 april 2022 09:46

In de 3e Grote Prijs Formule 1 van het seizoen gaat de poleposition opnieuw naar Ferrari. Charles Leclerc verwees Max Verstappen met zijn laatste snelle rondje naar de 2e plaats. Carlos Sainz, de andere Ferrari, was de ontgoocheling van de kwalificaties. Hij ging de mist in bij zijn laatste poging en staat pas 9e.

De voorbije jaren kregen we steevast een duel tussen Mercedes en Red Bull, maar de rol van Mercedes lijkt dit jaar overgenomen te worden door een herboren Ferrari. Met een 5e plaats deed Lewis Hamilton het in Australië wel niet zo slecht als in Saudi-Arabië, toen hij niet eens Q1 overleefde.

 

Ook deze keer zorgde Q1 voor spektakel, maar dan niet op de verwachte manier. De Canadese miljonairszoons Latifi en Stroll reden elkaar van de baan, waardoor de sessie minutenlang stillag.

 

Uiteindelijk konden de usual suspects zich toch plaatsen voor Q3. Door een crash van Fernando Alonso bleef er op het einde maar weinig tijd over voor de snelle rondjes. Het moest dus alles of niets worden. Voor Sainz werd het niets, hij maakte een fout en eindigt pas als 9e.

 

Max Verstappen leek alle bochten wel goed te doorspartelen. Hij dook onder de tijd van Charles Leclerc, maar de Monegask van Ferrari had nog een superrondje in petto.

 

Uiteindelijk was Leclerc bijna 3 tienden sneller dan Verstappen, die dan ook verzuchtte: "Ik voel me niet lekker in de auto dit weekend. Het gaat echt alle kanten uit. Een tweede plaats is niet slecht, maar we moeten uitzoeken wat hier aan de hand is."

Straffen voor Stroll en Albon

De jury heeft Lance Stroll aangewezen als hoofdschuldige voor het incident met Nicholas Latifi. De renner van Aston Martin stond al laatste, maar moet virtueel nog eens 3 plaatsen achteruit.

 

Hij krijgt op de laatste startrij het gezelschap van Alexander Albon. De Thai had na de finish minder dan een liter brandstof over bij de controle en dat is een verplichting. De wedstrijdleiding kon niet anders dan Albon diskwalificeren voor de kwalificaties.

Uitslag kwalificaties
1. Charles Leclerc (Mon) Ferrari
2. Max Verstappen (Ned) Red Bull
3. Sergio Perez (Mex) Red Bull
4. Lando Norris (GBr) McLaren
5. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes
6. George Russell (GBr) Mercedes
7. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren
8. Esteban Ocon (Fra) Alpine
9. Carlos Sainz (Spa) Ferrari
10. Fernando Alonso (Spa) Alpine
11. Pierre Gasly (Fra) Alpha Tauri
12. Valtteri Bottas (Fin) Alfa Romeo
13. Yuki Tsunoda (Jap) Alpha Tauri
14. Zhou Guanyu (Chn) Alfa Romeo
15. Mick Schumacher (Dui) Haas
16. Kevin Magnussen (Den) Haas
17. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin
18. Nicholas Latifi (Can) Williams
19. Alexander Albon (Tha) Williams
20. Lance Stroll (Can) Aston Martin

De twee incidenten tijdens de kwalificaties

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.