Ga naar de inhoud

Jeroen Straathof vertrekt als topsportdirecteur van Vlaamse Schaatsliga

 za 2 april 2022 09:27
" "
De Nederlander, zelf een ex-topschaatser, was iets meer dan 2 jaar in dienst.

De Vlaamse Schaatsunie gaat op zoek naar een nieuwe topsportdirecteur. De VLSU besliste om het aflopende contract van Jeroen Straathof niet te vernieuwen. De 49-jarige Nederlander neemt warm afscheid en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Straathof kwam in januari 2020 in functie en zorgde mee voor de groeiende schaatssuccessen met als climax goud en brons op de Winterspelen in februari, voor respectievelijk schaatser Bart Swings en shorttrackster Hanne Desmet en de EK/WK-medailles van kunstschaatsster Loena Hendrickx.

Zijn contract liep af op 15 maart en werd na overleg door de VLSU niet hernieuwd. Straathof nam op LinkedIn uitgebreid afscheid: "Sinds januari 2020 heb ik mogen meebouwen aan de schaatssport in Vlaanderen en België", schrijft Straathof.

"Het was een mooie, maar ook een uitdagende periode, waarin ik goed heb kunnen samenwerken met topsporters, talenten en hun omkadering."

Met goud voor Bart Swings op de massastart en brons voor Hanne Desmet  op de 1.000 meter was Peking 2022 voor België en Vlaanderen een succes.

Straathof was de eerste topsportdirecteur van de VLSU. De Unie bedankt Straathof voor zijn inzet, valt te lezen op de website van de Unie. "Het bestuur van de VLSU zal nu de nodige tijd en zorg nemen om de vacature opnieuw in te vullen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.