Ga naar de inhoud

Bernal rijdt dit jaar geen grote ronde: "Ik mag niet te veel vragen van mijn lichaam"

 za 2 april 2022 22:52
Egan Bernal durfde op training zelfs even zonder handen te fietsen.

De revalidatie van Egan Bernal (Ineos Grenadiers) verloopt goed, maar de Colombiaan zal dit jaar zeker geen grote ronde rijden na zijn zware val op training in januari. "Mikken op de Vuelta zou er wat over zijn", zegt hij.

"De gelukkigste dag van mijn leven." Twee maanden na zijn zware val op training kon Egan Bernal vorige week zijn eerste fietstocht op de weg afwerken.

 

Maar de 25-jarige Colombiaan stapt wel nog altijd met een wandelstok en blijft dus voorzichtig werken aan zijn terugkeer. "Mikken op de Vuelta, zou er wat over zijn, vertelde Bernal. 

 

"Het is duidelijk dat ik daar niet klaar voor ben, ik mag ook niet te veel van mijn lichaam vragen. In een grote  ronde kan je niet improviseren. Bij een klein pijntje kan je al niet voluit gaan." 

 

"Het zou een droom zijn om dit jaar al opnieuw te koersen, maar een datum durf ik daar niet op plakken. Dat zou onverantwoord zijn."

 

De Colombiaanse berggeit botste 2 maanden geleden tijdens een afdaling tegen een geparkeerde bus. Het medische bulletin: een gebroken ruggenwervel, een breuk aan zijn rechterdijbeen, een breuk aan zijn rechterknieschijf, een borsttrauma, een geperforeerde long en verschillende gebroken ribben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: