Ga naar de inhoud

Franco Foda stopt als bondscoach van Oostenrijk na niet-kwalificatie voor WK

 ma 28 maart 2022 14:25
Franco Foda
Franco Foda

Oostenrijk moet op zoek gaan naar een nieuwe T1. Vier dagen na de verloren halve finale tegen Wales in de Europese play-offs voor het WK heeft Franco Foda besloten om niet verder te gaan als bondscoach.

Het is al van 1998 geleden dat de Oostenrijkers nog eens konden deelnemen aan een WK.  Ook deze winter zullen ze er dus niet bij zijn in Qatar. Franco Foda, de 55-jarige trainer, neemt nu zijn verantwoordelijkheid en stopt ermee.

 

"Ik heb de voorbije dagen veel nagedacht en gisterenavond heb ik de knoop doorgehakt", zei de Duitser op een persconferentie. "Het was een grote eer om met deze ploeg te mogen werken." 

 

Foda werd aangesteld in 2017. Voordien was hij coach van Kaiserslautern en Sturm Graz. Dinsdag zal hij voor de laatste keer op de bank zitten wanneer Oostenrijk nog  een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland afwerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: