Ga naar de inhoud

Zwarte Duivels verslaan Polen en mogen dromen van promotie

 za 19 maart 2022 18:29
De Zwarte Duivels (archiefbeeld).

De Belgische rugbymannen hebben in de Europe Trophy een belangrijke stap gezet naar promotie naar het tweede Europese niveau. De Zwarte Duivels klopten Polen met duidelijke 41-11-cijfers.

Midden februari startte het toernooi voor de Zwarte Duivels met een 28-0-forfaitscore tegen Oekraïne en een 26-33 zege in Duitsland. 

 

Nadien volgde een eerste nederlaag (22-18) op bezoek in Zwitserland. Om hun kansen gaaf te houden hadden de Zwarte Duivels thuis een goede prestatie nodig tegen Polen. En de Belgen stelden niet teleur: met 41-11 waren ze duidelijk te sterk.

 

Volgende zaterdag (26 maart) spelen de Belgen hun laatste wedstrijd in Litouwen. In de stand staat België aan kop met zestien punten, voor Duitsland en Polen (elk 12 punten). 

 

De winnaar promoveert naar het Rugby Europe Championship, het tweede niveau onder het Zeslandentoernooi. Omdat het Rugby Europe Championship in het seizoen 2022/23 uitbreidt van zes naar acht landen, kan ook de runner-up stijgen. Net als de kampioen moet de nummer twee dan wel aan een reeks extrasportieve criteria voldoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.