Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Vaccinatiesoap blijft duren: Novak Djokovic wordt nu ook geweerd in Verenigde Staten

 wo 9 maart 2022 23:44

Novak Djokovic moet definitief een kruis maken over de ATP-toernooien van Indian Wells en Miami. De Servische nummer 2 van de wereld, die niet is gevaccineerd tegen het coronavirus, kan om die reden in de Verenigde Staten geen wedstrijden afwerken. Dat heeft Djokovic woensdag op de sociale media gemeld.

Djokovic werd opgenomen in de loting voor Indian Wells, maar het bleef onduidelijk of hij zou mogen spelen omdat hij niet is gevaccineerd. De Serviër laat woensdag echter weten dat de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC hem geen toelating geeft om in de VS te tennissen.


De 34-jarige Djokovic is vijfvoudig kampioen in Indian Wells. Hij is de enige speler uit de top 100 die niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. De Serviër miste daardoor begin dit jaar de Australian Open en is inmiddels ook zijn eerste plaats op de wereldranglijst kwijt aan de Rus Daniil Medvedev.


Het forfait van Djokovic heeft mogelijk ook gevolgen voor David Goffin (ATP 71), die het in de eerste ronde van het ATP Masters 1.000-toernooi opneemt tegen de Australiër Jordan Thompson (ATP 78). Als de Luikenaar voorbij Thompson geraakt, wachtte mogelijk een confrontatie met de Serviër.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: