Ga naar de inhoud

Marta Bastianelli pakt 3e zege dit seizoen in Omloop van het Hageland

 zo 27 februari 2022 17:54
Marta Bastianelli volgt Lorena Wiebes op.
Marta Bastianelli volgt Lorena Wiebes op.

Marta Bastianelli (UAE Team ADQ) heeft de Omloop van het Hageland op haar naam geschreven. In een sprint haalde ze het van Emma Bjerg (Movistar) en Floortje Mackaij (Team DSM).

Gisteren moesten de vrouwen aan de bak in de Omloop Het Nieuwsblad en vandaag was de Omloop van het Hageland de afsluiter van het openingsweekend. Tussen Tienen en Tielt-Winge werkten de rensters 128 kilometer af.

 

Marta Bastianelli mocht uiteindelijk de handen in de lucht steken. Op 15 kilometer van de finish vormden 10 rensters een kopgroep. In dat groepje zaten onder meer Emma Bjerg, Chantal van den Broek-Blaak, Marta Bastianelli en onze landgenote Valerie Demey (Liv Racing).

 

Floortje Mackaij probeerde nog alleen weg te rijden, maar Blaak (SD Worx) knalde dat gat dicht. 

 

Het was uiteindelijk Bastianelli die het laken naar zich toe trok in de sprint. Bjerg strandde op de 2e plek en Mackaij veroverde de 3e plaats.

 

De Italiaanse volgt zo Lorena Wiebes op. Zij won de Omloop van het Hageland in 2020. Vorig jaar stond de wedstrijd niet op het programma.

 

Het is al de 3e overwinning van het seizoen voor Bastianelli. Ze schreef de Vuelta CV Feminas op haar naam en won de laatste etappe van de Ronde van Valencia.

 

De volgende koers op het programma bij de vrouwen is Le Samyn. Dinsdag weten we wie Lotte Kopecky opvolgt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.