Ga naar de inhoud

Luca Brecel laat 1/8e finales door handen glippen op European Masters

 wo 23 februari 2022 15:34
Luca Brecel (archieffoto)

Geen achtste finale voor Luca Brecel op de European Masters snooker (488.000 euro). In het Engelse Milton Keynes moest Brecel met 5-4 het onderspit delven tegen Sunny Akani uit Thailand. Brecel kwam nochtans dicht bij de zege.

Luca Brecel begon uitstekend aan zijn wedstrijd tegen Akani. Met sterk snooker en goed positiespel nam hij met breaks van 80 en 89 een 2-0 voorsprong. Frame drie was met een 57-break voor de 26-jarige Akani, die voor de pauze de bordjes gelijk hing.

 

Na de spelhervatting pakte Brecel frame vijf, maar de winnaar van de Scottish Open liet zich betrappen op enkele foutjes en Akani was er als de kippen bij om te profiteren. Zo werd het 3-3. 

 

Brecel kwam na winst in frame zeven op een frame van de overwinning en had kansen om het af te maken in frames acht en negen, maar vooral bij het positiespel liep het te vaak fout. Akani stelde gelijk waarna hij in de beslissende frame een 58-break noteerde voor een plaats bij de laatste zestien.