Ga naar de inhoud

Premier League klassement

Newcastle ziet topaanwinst Trippier al uitvallen met gebroken voet

 ma 14 februari 2022 14:46
Newcastle zal zijn (gelegenheids)aanvoerder een tijd moeten missen.

Amper een maand na zijn terugkeer in Engeland staat Kieran Trippier al aan de kant met een lastige blessure. De rechterflankverdediger van Newcastle viel afgelopen weekend tegen Aston Villa geblesseerd uit. Het verdict: een breuk in een middenvoetsbeentje. Hoelang hij uit is, is nog niet duidelijk.

Kieran Trippier was afgelopen winter de eerste grote transfer van Newcastle sinds de komst van de nieuwe steenrijke eigenaars. De Engelse international werd voor een dikke 15 miljoen weggekocht bij Atlético Madrid.

 

Maar enkele weken na zijn transfer staat Trippier al aan de kant. Afgelopen zondag viel hij aan begin van de tweede helft in de winstpartij tegen Aston Villa uit. Onderzoek bracht een breuk in het vijfde middenvoetsbeentje aan het licht.

 

Hoelang Trippier uit zal zijn is nog niet duidelijk. Newcastle houdt het in een communiqué voorlopig op een "afwezigheid tijdens de aankomende wedstrijden". Trippier was goed gestart bij Newcastle en was er ook al aanvoerder geworden.

 

Ondanks de tegenslag met Trippier zit Newcastle wel in een betere periode. Dankzij drie opeenvolgende zeges heeft de Engelse club zich voorlopig ontdaan van het degradatiegevaar. Het heeft vier punten meer dan Norwich, de 18e in de stand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.