Ga naar de inhoud

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux gooit 39-jarige Pozzovivo reddingsboei toe

 di 15 februari 2022 16:12
Domenico Pozzovivo blinkt in het tenue van zijn Belgische werkgever.
Domenico Pozzovivo blinkt in het tenue van zijn Belgische werkgever.

Terwijl het wielerseizoen al enkele weken aan de gang is, heeft Domenico Pozzovivo nog een profcontract versierd. De Italiaanse pocketklimmer gaat aan de slag bij de Belgische formatie Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Domenico Pozzovivo zat zonder ploeg nadat Qhubeka-NextHash zich teruggetrokken had uit de WorldTour. 

De 39-jarige Italiaan verdiende zijn strepen in het verleden vooral in de Giro, waarin hij al 5 keer in de top 10 van het eindklassement eindigde. 

 

Vorig jaar klauterde Pozzovivo nog naar de 6e plek in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Zijn laatste zege boekte hij in diezelfde ronde, in 2017.

 

Bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux versterkt Pozzovivo de klimmersbrigade, die al bestaat uit onder anderen de  Est Rein Taaramäe, de Duitser Georg Zimmermann en de Tsjech Jan Hirt.

"Ik hou van uitdagingen"

Domenico Pozzovivo begint er morgen al aan in de Ruta del Sol. "Sinds mijn ongeval en de twijfels van de dokters over mijn capaciteit om nog te kunnen fietsen, brandt in mij een vuur dat me stuwt om mijn niveau van voordien te benaderen", zegt de Italiaan, in 2019 het slachtoffer van een aanrijding op training. 

 

"Ik hou van uitdagingen en wil in mijn tweede carrière bewijzen dat ik nog in staat ben om in de top tien van een Grote Ronde te eindigen. Ik ben steeds blijven doortrainen deze winter, ben tevreden over mijn huidige vorm en kijk ernaar uit om mijn seizoen in de Ruta del Sol te starten."

 

"Mijn nieuwe ploeggenoten hebben de voorbije weken al fantastische prestaties neergezet en ik ben dan ook gemotiveerd om hen de komende week te ondersteunen. Voor mezelf wordt het een goede test om te ontdekken waar ik de komende weken aan moet werken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.