Ga naar de inhoud

Coach Chicago Sky: "Ik denk dat Emma Meesseman naar Chicago komt"

 za 12 februari 2022 09:37
Emma Meesseman in actie tegen de VS.

 De overgang van Emma Meesseman naar Chicago Sky lijkt in kannen en kruiken. Toch als we James Wade, de coach van het team en assistent bij de VS, mogen geloven. "Ik heb al met haar gewonnen in het verleden, waarom doen we het dan niet nog een keer over in Chicago?", zei de 46-jarige Amerikaan met de glimlach.

Na de wedstrijd tussen de VS en de Belgian Cats sprak Sporza-journalist Kris Meertens met James Wade, assistent-coach van de Amerikaanse vrouwen en hoofdcoach van WNBA-kampioen Chicago Sky.

 

"Ik ben fan van de Belgische vrouwen", zegt hij na zijn terugblik op de wedstrijd. Hij haalde Ann Wauters al naar Chicago als assistent en trok ook Julie Allemand aan. Wellicht komt ook Emma Meesseman nog naar het team, maar die transfer is nog niet helemaal rond.

 

Wat wordt de rol van Wauters? "Ik ken haar al meer dan 20 jaar. Ik heb haar altijd gekend als een intelligente en hard werkende speelster", zegt Wade.  "Ze is ook een vechtster en ik wil dat ze dat doorgeeft aan mijn speelsters in Chicago."

 

"Overal waar ze kwam, heeft Wauters ook gewonnen met dat team. Ik had haar een paar jaar geleden al benaderd, maar toen speelde ze nog. Toen was ze nog niet klaar om te coachen, maar nu klopt de timing. Ik kijk heel erg uit naar onze samenwerking, het zal voor Ann een goede start van een carrière als trainer worden."

 

Ook Julie Allemand kent Wade al wat langer. "Ze speelde in Frankrijk voor het team waar mijn vrouw general manager is. Ik ben altijd een fan geweest van haar spelstijl. Ik denk dat ze een "elite" point guard is, op de top van haar kunnen. Ik ben altijd een "point guard coach" geweest en wil enkel met de besten werken. Daar hoort zij bij."

"Ik denk dat Emma Meesseman naar Chicago komt"

Komt er met Emma Meesseman nog wat meer Belgisch talent richting Chicago? "We kennen haar goed", lacht Wade, al drie jaar coach van Chicago Sky, het team dat vorig seizoen de WNBA won.

 

"Ik ken Emma al sinds haar 19e en heb haar in Rusland drie jaar gecoacht. We hebben een goede relatie opgebouwd en al samen gewonnen. Waarom doen we het dan niet nog een keer over in Chicago?"

 

Maar het contract is nog niet getekend. "We zien wel", laat Wade nog even in het midden, waarna hij toch lijkt te bevestigen. "Ik denk dat ze naar Chicago komt."

 

Enkel de officiële aankondiging ontbreekt dus nog.

We hebben een goede relatie opgebouwd en al samen gewonnen. Waarom doen we het dan niet nog een keer over in Chicago?

James Wade over Emma Meesseman
Lees ook: