Ga naar de inhoud

Van der Poel zit weer (een halfuurtje) op de fiets: "Een halfuur meer dan niks"

 za 29 januari 2022 15:11
Van der Poel kan zoetjesaan beginnen opbouwen richting wegseizoen.

Zo'n twee weken na zijn knieoperatie heeft Mathieu van der Poel opnieuw een (virtueel) fietstochtje gemaakt. De Nederlandse alleskunner fietste een halfuurtje op de rollen en deelde dat op Strava. Een eerste stap in zijn herstel richting het wielervoorjaar.

Mathieu van der Poel heeft er een moeilijke periode opzitten. De Nederlander sukkelt al maanden met de rug en viel tijdens de Spelen in Tokio nog eens hard op het geplaagde lichaamsdeel.

 

Toen hij zich in de herfst klaar voelde om het veld in te duiken, speelde dan ook nog eens een knieblessure op. Zijn rugblessure dwong hem ertoe om zijn veldritseizoen vroegtijdig af te breken, maar dat gaf hem wel de tijd om zich te laten opereren aan zijn knie.

 

Maar nu, een dikke twee weken na die operatie, zit Van der Poel opnieuw op de fiets. De Nederlandse wereldkampioen in het veld fietste een halfuur op de rollen en deelde die rit op Strava.

 

Wielercolumnist Thijs Zonneveld merkte het op en zag het optimistisch in. "Een halfuur op Zwift, maar wel een halfuur meer dan niks." Wanneer Van der Poel aan zijn wegseizoen zal beginnen staat nog niet vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: