Ga naar de inhoud

Luca Brecel stoot zich voorbij Chinees richting ronde 2 op German Masters

 wo 26 januari 2022 18:35
Brecel speelde in 2016 al eens de finale op de German Masters.

Luca Brecel heeft zich op de German Masters in Berlijn geplaatst voor de tweede ronde. Brecel was in zijn openingswedstrijd te sterk voor de Chinees Zhang Anda, de nummer 109 van de wereld. In ronde twee wacht mogelijk een clash met Neil Robertson, 's wereld nummer 4.

Na zijn snelle exit op de Snooker Shoot Out vorig weekend moest Brecel al snel de focus herleggen naar de German Masters, het rankingtoernooi waar hij in 2016 al eens de finale speelde.

 

In ronde één kreeg Brecel met de Chinees Zhang Anda een leuke opwarmer. Brecel, de nummer 16 van de wereld, nam met een 71-break het eerste frame vlot voor zijn rekening. 

 

Zhang maakte snel gelijk, waarna Brecel genoeg had aan een 45-break voor een 2-1 voorsprong. In frame vier potte de Scottish Open-kampioen een 129-break weg, maar de 29-jarige Zhang liet zich niet doen en noteerde vervolgens breaks van 70, 55 en 95: de bordjes terug in evenwicht.

 

Brecel kwam met een 124-break, zijn tweede century van de namiddag, op een frame van de overwinning. Die zege liet hij zich niet meer ontglippen. Met een 48-break stelde hij zijn ticket voor de achtste finales veilig.    

 

Voor een plaats in de kwartfinales neemt Brecel het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Ricky Walden en de Australiër Neil Robertson (WS-4), die recent nog heerste op de Masters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: