Ga naar de inhoud

Jonge Lucas Plapp soleert naar Australische titel op de weg

 zo 16 januari 2022 10:38
Lucas Plapp (l) en Florian Vermeersch (r) na het WK tijdrijden voor beloften.

In Australië heeft de jonge Lucas Plapp (21) zich tot nationaal kampioen gekroond. De renner van INEOS Grenadiers pakte uit met een indrukwekkende solo van zo'n 30 kilometer en bleef uiteindelijk James Whelan en Brandan Johnston voor.

Hoewel hij vorig jaar de Australische titel op de tijdrit had veroverd, kon Lucas Plapp zijn trui dit jaar niet verdedigen. De beloftevolle renner liep namelijk een nauw coronacontact op en moest vervolgens in quarantaine.

De tijdrittitel ging uiteindelijk naar Rohan Dennis, maar voor de wegrit was Plapp wel opnieuw paraat. Daarin trok James Whelan (Team BridgeLane) er al snel alleen op uit.

De 25-jarige renner leek op weg naar de overwinning, maar op het laatste klimmetje van de dag moest de vroege vluchter zich toch gewonnen geven. Na een lange solo ging Plapp op en over Whelan om vervolgens alleen over de meet te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nicole Frain verrast de favorieten bij de vrouwen

Bij de vrouwen  kwam er met de 29-jarige Nicole Frain een echte outsider uit de bus. De renster van Roxsolt Liv Sram hield topfavoriete Grace Brown en de 18-jarige Alyssa Polites af.

Na een intense finale slaagde Frain erin een achtervolgend groepje voor te blijven om zo haar eerste professionele zege te boeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.