Florent Claude boekt met 9e plaats zijn beste resultaat in de Wereldbeker

  Minder dan een maand voor het startschot van de Winterspelen in Peking heeft Florent Claude de smaak te pakken. De biatleet eindigde vandaag 9e in de 12,5 kilometer achtervolging in Oberhof (Duitsland).

  Florent Claude eindigde na twee schietfouten op 1'11" van de Franse winnaar Quentin Fillon Maillet. Die haalde het, ook na twee schietmissers, in 36'48" voor de Zweed Sebastian Samuelsson en de Noor Tarjei Boe. 

   

  Fillon Maillet boekte zijn derde seizoenszege en is de nieuwe leider in de wereldbekerstand. Florent Claude staat daarin 34e. 

   

  Hij realiseerde zondag zijn beste uitslag ooit in de Wereldbeker. Dat was tot vandaag een tiende plaats in een manche in Hochfilzen in het seizoen 2018-2019.

  Lotte Lie laat 32e plaats noteren bij de vrouwen

  Biatlete Lotte Lie is zondag als 32e geëindigd in de achtervolging (10 km) van het Duitse Oberhof. Ze finishte na twee schietfouten op 4'03" van de Noorse Marte Olsbu Roeiseland. 

   

  Die haalde het (ook na twee missers) met een ruime marge op de Zweedse Hanna Oeberg (tweede op 33 seconden) en de Wit-Russische Dzinara Alimbekava (derde op 43 seconden).

   

  In de tussenstand van de wereldbeker bouwt Roeiseland met 537 punten haar voorsprong uit op Oeberg (449 punten) en Alimbekava (418 punten). Lotte Lie staat twintigste met 184 punten.