Ga naar de inhoud

Gebuisd bij Anderlecht, nu naar Premier League: Eupen verliest Kayembe aan Watford

 vr 7 januari 2022 18:05
Kayembe met zijn nieuwe shirt.
Bij Eupen was Kayembe een smaakmaker.

Anderhalf jaar nadat hij Anderlecht via de achterdeur verliet, heeft Edo Kayembe een droomtransfer naar Watford versierd. De 23-jarige Congolese middenvelder verlaat Eupen, waar hij een sterkhouder op het middenveld was.

Anderlecht plukte Kayembe in 2016 weg uit Congo. De linksepoot ondertekende bij de recordkampioen een contract voor 4,5 jaar en debuteerde op het hoogste niveau in november 2017. 

 

Nadien kon hij zich nooit echt doorzetten in de hoofdstad, waarna hij in 2020 naar Eupen trok. In anderhalf seizoen in de Oostkantons groeide hij uit tot een sterkhouder op het middenveld, ook bij de nationale ploeg.

 

Dat is ook de Engelse eersteklasser Watford niet ontgaan. Kayembe moet er voor de nodige energie zorgen in de strijd tegen de degradatie. Watford, dat getraind wordt door Claudio Ranieri, is op dit moment pas 17e met amper 13 punten, dat zijn er maar 3 meer dan hekkensluiter Norwich.

 

Kayembe zette bij de club van Christian Kabasele en Emmanuel Dennis zijn krabbel onder een contract tot juli 2026. Hij zal met het nummer 39 spelen.

"Aan de jonge spelers om het gat op te vullen"

"Met Edo Kayembe verliezen we een heel getalenteerde speler", beseft algemeen directeur Christoph Henkel. "Het is onze belangrijkste taak om onze spelers zich te kunnen laten ontwikkelen, transferinkomsten te generen en op sportief gebied succesvol te zijn."

 

"Het is nu aan onze jonge spelers om het gat te vullen. Hopelijk kan het verhaal van Edo aantonen dat een avontuur bij Eupen voor alle partijen voordelig kan zijn. Wij danken Edo voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste in de Premier League."

Hopelijk kan het verhaal van Edo aantonen dat een avontuur bij Eupen voor alle partijen voordelig kan zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.