Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Franse minister van Sport heet Djokovic wel welkom op Roland Garros

 vr 7 januari 2022 13:49
Novak Djokovic wacht in Melbourne zijn lot af.

Novak Djokovic mag in het voorjaar wel deelnemen aan Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu bevestigt dat er geen inreisverbod geldt voor ongevaccineerden.

Djokovic, de nummer 1 van de wereld, moet vrezen voor zijn deelname aan de Australian Open, omdat zijn visum niet in orde is. De Serviër kreeg een medische vrijstelling om Australië binnen te mogen, maar de autoriteiten betwisten het bewijs.

 

In Parijs hoeft de Serviër een gelijkaardig scenario niet te vrezen in mei. Volgens de minister van Sport zal er geen inreisverbod voor niet-gevaccineerde zijn. 

 

"Hij krijgt weliswaar niet te maken met dezelfde regelingen als de spelers die wel zijn gevaccineerd. Maar hij zal niettemin kunnen meedoen, omdat de protocollen en de gezondheidsbubbel het toelaten", zei Maracineanu op de Franse radio.

 

De 34-jarige Djokovic won Roland Garros twee keer: in 2016 en vorig jaar. 

Lees ook: