Franse minister van Sport heet Djokovic wel welkom op Roland Garros

  Novak Djokovic wacht in Melbourne zijn lot af.

  Novak Djokovic mag in het voorjaar wel deelnemen aan Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu bevestigt dat er geen inreisverbod geldt voor ongevaccineerden.

  Djokovic, de nummer 1 van de wereld, moet vrezen voor zijn deelname aan de Australian Open, omdat zijn visum niet in orde is. De Serviër kreeg een medische vrijstelling om Australië binnen te mogen, maar de autoriteiten betwisten het bewijs.

   

  In Parijs hoeft de Serviër een gelijkaardig scenario niet te vrezen in mei. Volgens de minister van Sport zal er geen inreisverbod voor niet-gevaccineerde zijn. 

   

  "Hij krijgt weliswaar niet te maken met dezelfde regelingen als de spelers die wel zijn gevaccineerd. Maar hij zal niettemin kunnen meedoen, omdat de protocollen en de gezondheidsbubbel het toelaten", zei Maracineanu op de Franse radio.

   

  De 34-jarige Djokovic won Roland Garros twee keer: in 2016 en vorig jaar.