PSV'er Davy Pröpper (30) stopt per direct: "Plezier in voetbal verloren"

  Davy Pröpper legt op de website van PSV uit dat hij in het buitenland zijn voetbalplezier verloor.

  Opmerkelijk nieuws uit de Eredivisie. PSV-middenvelder Davy Pröpper stopt op zijn 30e per direct met voetballen. "Ik heb het plezier in het voetbal verloren", legde Pröpper uit op de clubwebsite. Hij kwam 19 keer uit voor Nederland, vooral onder bondscoach Ronald Koeman, goed voor 3 goals

  Pröpper had nog een contract voor 1,5 jaar, maar liet dat ontbinden. Hij speelde bij Vitesse en voor en na PSV ook bij Brighton & Hove. Afgelopen zomer keerde hij terug in Eindhoven.

  Pröpper kwam in de eerste seizoenshelft 9 keer in actie in de Eredivisie en maakte 1 doelpunt voor de koploper uit Eindhoven. Maar niet zijn weinige speeltijd speelde hem parten, wel iets anders: "In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor."

  "Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema."

  "De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden hebben mij toen ook geen goed gedaan."

  Ik voel mij niet comfortabel in de voetbalcultuur.

  Davy Pröpper

  "Voelt als een opluchting"

  Hij hoopte het plezier te hervinden door terug te keren naar PSV, de club waarmee hij in 2016 kampioen werd. "Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur."

  "Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee."

  Vlak voor de kerstdagen besloot Pröpper te stoppen. "En dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is."

  Wat hij gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ga uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien."