Blijft er nog een elftal over? Bayern mist al 8 spelers door coronavirus

  Leroy Sane moet in isolatie.

  Heeft Julian Nagelsmann nog genoeg spelers over om vrijdag een ploeg tussen de lijnen te brengen tegen Borussia Mönchengladbach? Met de positieve coronatests van Leroy Sané en Dayot Upamecano er nog bij heeft Bayern München maar liefst 8 coronabesmettingen in de ploeg.

  De spelers van Bayern werden na een korte kerstvakantie getest op het coronavirus. Bij 6 spelers sprong het licht op rood: Manuel Neuer, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Omar Richards, Lucas Hernandez en Tanguy Nianzou.

   

  Vandaag kregen ook  Leroy Sané en Dayot Upamecano slecht nieuws: ze moeten allebei in isolatie. De acht afwezigen "stellen het wel goed", volgens de Duitse Rekordmeister.

   

  Ondertussen zit coach Julian Nagelsmann met de handen in het haar, want vrijdag hervat de Duitse competitie al. Bayern neemt het thuis op tegen Borussia Mönchengladbach. Bovendien kan de coach ook niet rekenen op spits Eric Choupo Moting en verdediger Bouna Sarr, die aan de Afrika Cup deelnemen.

   

  Aan uitstel moet de competitieleider nog niet denken, want de Duitse voetbalregels laten dat pas toe als een ploeg er niet in slaagt op ten minste 15 spelers op het wedstrijdformulier te zetten. Dat is bij Bayern nog net het geval.

   

  Bayern München heeft 9 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger Borussia Dortmund.