Ga naar de inhoud

Adrie van der Poel: "Ik denk dat Mathieu maanden niet zal koersen"

 di 4 januari 2022 15:30

Tijdens de veldrit in Gullegem heeft Adrie van der Poel zijn licht laten schijnen op de rugblessure van Mathieu van der Poel. "Het is verstandig om pas te fietsen als alle rugproblemen van de baan zijn. Ik denk dat Mathieu voor een langere termijn out zal zijn", zegt vader Van der Poel. 

Wie Mathieu van der Poel nog eens in competitie wil bewonderen, zal geduld moeten hebben. Adrie van der Poel vreest dat zijn zoon maanden langs de zijkant zal staan.

"Mathieu doet zijn oefeningen voor zijn rug en neemt voldoende rust. Er is geen sprake van dat hij morgen start in de veldrit in Herentals."

 

Is Van der Poel voor een langere termijn out? "Ik denk het wel", zegt vader Van der Poel. "Het is heel verstandig om pas echt te gaan fietsen als alle rugproblemen verdwenen zijn."

 

Spreken we dan over maanden? "Ik denk het wel", antwoordt Adrie van der Poel opnieuw. "Tot april is het nog een maand of drie. Dus de voorjaarskoersen komen niet in gevaar."

 

"De eerstkomende weken zit trainen er volgens mij nog niet in. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Uiteindelijk zal de ploeg daar zoals in het verleden verstandig mee omgaan. We wachten rustig af."

Tot april is het nog een maand of drie. Dus de voorjaarskoersen komen niet in gevaar.

Adrie van der Poel

Beluister het interview met Adrie van der Poel tijdens de cross in Gullegem

Van het ene fysieke ongemak naar het andere

Mathieu van der Poel kende de laatste weken verschillende fysieke ongemakken. Eerst speelde een knieblessure op, waardoor hij zijn comeback in het veld moest uitstellen.

 

Een week geleden kwam in Heusden-Zolder een oude rugblessure de kop opsteken. Met zijn rug sukkelt Van der Poel al sinds zijn valpartij in de olympische finale mountainbike.

Lees ook: