Salernitana is op valreep voor Nieuwjaar verkocht en moet dus niet zakken uit Serie A

  De Franse ex-international Franck Ribéry is de vedette van Salernitana.

  Salernitana riskeert niet meer uitgesloten te worden uit de Serie A, nadat de bestuurders op de valreep een overname door een nieuwe eigenaar goedgekeurd hadden. Dat schrijft La Gazzetta Dello Sport.

  Voor 1 januari moest de promovendus verkocht zijn, de deal raakte rond kort voor de deadline van middernacht. Als dat niet gelukt was, moest de club uit Salerno uit de hoogste voetbalklasse in Italië zakken.

  De club was immers in het bezit van Claudio Lotito, die ook co-eigenaar is van Lazio Roma. En 2 clubs in het bezit van dezelfde persoon in dezelfde afdeling is verboden volgens de reglementen van de voetbalbond (FIGC).

  "Het is met heel veel emotie dat ik aankondig dat ik Salernitana 1919 heb verworven", liet de 43-jarige Daniele Iervolino verstaan aan La Gazzetta. "Ik zal er alles aan doen om de club in de Serie A te houden."

  Dat zal wel erg lastig worden, want de nieuwkomer staat laatste met 8 punten uit 18 matchen, 8 punten minder dan de eerste veilige plaats: Spezia op 17.

  45 dagen om verkoop te finaliseren

  Salernitana was in juli toegelaten tot de Serie A, maar kreeg 6 maanden om zich in regel te stellen met het reglement. Het bestuur van Salernitana, dat in juni was aangesteld, vroeg meer tijd om een overname rond te krijgen, maar kreeg die niet van de FIGC.

  Het akkoord met Iervolino geeft 45 extra dagen aan de rode lantaarn, waar de Franse ex-international Franck Ribéry speelt, om de verkoop te finaliseren en ook na half februari in de Serie A te vertoeven.