Ga naar de inhoud

meest recent

Dokters houden Amy Pieters drie dagen langer in kunstmatige coma

 ma 27 december 2021 20:13
Amy Pieters (archief).

De Nederlandse wielrenster Amy Pieters, die zwaar ten val kwam tijdens een stage in Spanje, blijft zeker nog drie dagen extra in kunstmatige coma. Dat moet haar betere kansen geven om te herstellen, klinkt het bij haar ploeg.

Pieters was donderdag op pad met de Nederlandse baanploeg toen het ongeval gebeurde. Ze zou ten val gekomen zijn na een botsing binnen de ploeg. In het ziekenhuis in Alicante werd de Nederlandse geopereerd aan haar hoofd om de druk weg te nemen.

 

Normaal gezien zou Pieters vandaag uit haar kunstmatige coma worden gehaald, maar in overleg met Nederlandse dokters werd beslist om nog zeker drie dagen te wachten.

 

"De dokters benadrukken dat extra rust in dit stadium een betere kans op herstel geeft", klinkt het bij haar ploeg SD Worx. De artsen zullen de schade pas kunnen opmeten als Pieters uit haar kunstmatige coma wordt gehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: