Ga naar de inhoud

Alonso moet onder het mes om titanium platen uit kaakbeen te verwijderen

 do 16 december 2021 09:09
Fernando Alonso eindigde 10e in de WK-eindstand.

F1-rijder Fernando Alonso (Alpine) wordt in januari geopereerd. De titanium platen die eerder dit jaar in zijn kaakbeen werden geplaatst na een fietsongeval, worden weer verwijderd. De start van het nieuwe F1-seizoen komt niet in gevaar.

Alonso, een gepassioneerd fietsliefhebber, werd in februari tijdens een trainingstocht met de fiets aangereden in de buurt van zijn woonplaats Lugano, in Zwitserland. Hij brak daarbij zijn bovenkaakbeen.

 

Om het F1-seizoen niet in gevaar te brengen werden toen titanium platen in zijn kaakbeen gestoken, maar die mogen er nu weer uit. Volgende maand gaat Alonso onder het mes en zal hij twee weken buiten strijd zijn.

 

"Daarna beginnen de wintertesten. Ik moet klaar zijn, want vorig jaar hielp het fietsongeval niet in de voorbereiding", zegt de Spanjaard. 

 

Na het afscheid van Kimi Raikkonen is de 40-jarige Alonso nu de ouderdomsdeken in de Formule 1. "In 2004-2005 was die leeftijd misschien een beperking, maar nu zijn de bolides niet veeleisend, dus fysiek is er geen probleem. Ik kan 300 rondjes rijden met deze wagens. Ik voel me sterk en kan volgend seizoen starten in Bahrein."

 

Zondag 20 maart 2022 staat de eerste GP van het seizoen op het programma in Bahrein. Alonso stond dit seizoen één keer op het podium: een 3e plek in Qatar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.