Ga naar de inhoud

meest recent

Stad Dendermonde zet licht op groen voor Wereldbekercross mét publiek

 do 9 december 2021 16:54
Van Aert en Van der Poel
De cross in Dendermonde (hier beeld van vorig jaar) wordt de eerste confrontatie tussen Van Aert en Van der Poel.

De eerste clash tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld komt dan toch niet in gevaar. Het stadsbestuur van Dendermonde heeft beslist dat de WB-manche op 26 december gewoon kan doorgaan, mét supporters.

Na het Overlegcomité van vorige vrijdag was al duidelijk dat buitensporten nog steeds mét publiek georganiseerd mochten worden, weliswaar volgens de geldende coronamaatregelen (coronapas & mondmaskers).

 

Toch legde de overheid ook nog een verantwoordelijkheid bij de plaatselijke besturen, in dit geval dus de stad Dendermonde. En dat stadsbestuur heeft intussen zijn fiat gegeven.

 

“De Wereldbeker op tweede kerstdag kan doorgaan met publiek”, zegt Jurgen Mettepenningen. “Er is geen sprake van een VIP- en feesttent, maar er worden wel drankgelegenheden voorzien in de openlucht.”

 

De cross van Dendermonde is normaal gezien de eerste keer dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel elkaar dit seizoen tegenkomen in het veld. "Daar kijken we met zijn allen al een tijdje naar uit. Het is fantastisch dat het met publiek kan plaatsvinden."