Romelu Lukaku is Luc Nilis voorbij als Belgisch clubtopschutter in Europa

  Romelu Lukaku stond voor het eerst na zijn blessure in de basis tegen Zenit, hij maakte de 2-2.

  Romelu Lukaku maakte gisteren in Sint-Petersburg het 39e doelpunt in een Europese clubcompetitie in zijn carrière. De aanvaller van Chelsea doet daarmee één goal beter dan Luc Nilis en is nu alleen recordhouder.

  Tot gisteren deelden Lukaku en Nilis de koppositie in de Europese clubstatistiek. Luc Nilis kwam in de jaren '80 en '90 aan 38 stuks voor RSC Anderlecht (26) en PSV Eindhoven (11), met ook nog een Intertoto-goal voor Aston Villa.

  In zijn 70e Europese wedstrijd scoorde Lukaku in de 62e minuut de 2-2  voor Chelsea in het Champions League-duel bij Zenit Sint-Petersburg. Het was zijn 19e doelpunt in de Champions League (in 37 matchen). In de Europa League (33 matchen) scoorde hij er 20.

  "Big Rom", met 68 doelpunten ook topscorer aller tijden van de Rode Duivels, maakte zijn Europese doelpunten voor RSC Anderlecht (8), Everton (8), Manchester United (7), Inter Milaan (13) en Chelsea (3).

  Nilis verdeelde zijn goals over Champions League (10), Europa Cup I (8), Europa Cup II (6), UEFA Cup (13) en Intertoto Cup (1).

  Lijst van Belgische clubgoals in Europa deze eeuw

  Ter vergelijking: over de periode van Luc Nilis en zijn tijdgenoten/voorgangers zijn niet alle cijfers bekend. Van deze eeuw zijn ze dat wel. Hieronder vindt u de lijst met de Belgische clubtopschutters in Europa in deze eeuw (zonder de Intertoto Cup). Romelu Lukaku wordt op de hielen gezeten door Dries Mertens.

  Speler

  Goals

  Romelu Lukaku 

  39

  Dries Mertens 

  35

  Jelle Vossen 

  20

  Igor De Camargo 

  18

  Eden Hazard 

  17

  Kevin De Bruyne 

  16

  Nacer Chadli 

  15

  Hans Vanaken 

  14

  Axel Witsel 

  14

  Michy Batshuayi 

  13

  Gert Verheyen 

  13

  Lees ook: