Romelu Lukaku is Luc Nilis voorbij als Belgisch clubtopschutter in Europa

 do 9 december 2021 15:49
" "
Romelu Lukaku stond voor het eerst na zijn blessure in de basis tegen Zenit, hij maakte de 2-2.

Romelu Lukaku maakte gisteren in Sint-Petersburg het 39e doelpunt in een Europese clubcompetitie in zijn carrière. De aanvaller van Chelsea doet daarmee één goal beter dan Luc Nilis en is nu alleen recordhouder.

Tot gisteren deelden Lukaku en Nilis de koppositie in de Europese clubstatistiek. Luc Nilis kwam in de jaren '80 en '90 aan 38 stuks voor RSC Anderlecht (26) en PSV Eindhoven (11), met ook nog een Intertoto-goal voor Aston Villa.

In zijn 70e Europese wedstrijd scoorde Lukaku in de 62e minuut de 2-2  voor Chelsea in het Champions League-duel bij Zenit Sint-Petersburg. Het was zijn 19e doelpunt in de Champions League (in 37 matchen). In de Europa League (33 matchen) scoorde hij er 20.

"Big Rom", met 68 doelpunten ook topscorer aller tijden van de Rode Duivels, maakte zijn Europese doelpunten voor RSC Anderlecht (8), Everton (8), Manchester United (7), Inter Milaan (13) en Chelsea (3).

Nilis verdeelde zijn goals over Champions League (10), Europa Cup I (8), Europa Cup II (6), UEFA Cup (13) en Intertoto Cup (1).

Lijst van Belgische clubgoals in Europa deze eeuw

Ter vergelijking: over de periode van Luc Nilis en zijn tijdgenoten/voorgangers zijn niet alle cijfers bekend. Van deze eeuw zijn ze dat wel. Hieronder vindt u de lijst met de Belgische clubtopschutters in Europa in deze eeuw (zonder de Intertoto Cup). Romelu Lukaku wordt op de hielen gezeten door Dries Mertens.

Speler

Goals

Romelu Lukaku 

39

Dries Mertens 

35

Jelle Vossen 

20

Igor De Camargo 

18

Eden Hazard 

17

Kevin De Bruyne 

16

Nacer Chadli 

15

Hans Vanaken 

14

Axel Witsel 

14

Michy Batshuayi 

13

Gert Verheyen 

13

Lees ook: