Ga naar de inhoud

Slecht nieuws voor Stijn en Hanne Desmet: EK shorttrack is afgelast

 di 7 december 2021 14:50
Stijn Desmet wilde op het EK zijn 500 meter testen.

Shorttrackers Stijn en Hanne Desmet moeten hun olympische voorbereiding herschikken, want het EK shorttrack gaat in januari definitief niet door. 

Door de coronamaatregelen had de Duitse schaatsbond zijn handen afgetrokken van de organisatie van het EK. De internationale schaatsbond ISU keek nog naar alternatieven, zoals het Nederlandse Dordrecht, maar die inspanningen draaiden op niets uit.

 

"Ondanks de inspanningen van de KNSB om de organisatie over te nemen, blijken de beperkingen vanwege corona de verplaatsing te verhinderen", aldus de ISU.

 

Het EK zou het laatste toernooi zijn voordat de shorttrackers afreizen naar Peking. De afzegging van het kampioenschap, dat drie weken voor aanvang van de Olympische Winterspelen op de agenda stond, komt de Belgische shorttrackers Hanne en Stijn Desmet dan ook slecht uit. 

 

Hanne wilde zich na een blessurepauze van een aantal weken testen voor de Spelen. Stijn wilde graag zijn 500 meter testen. Die afstand had hij door blessures tijdens de wereldbekerwedstrijden relatief weinig gereden.