Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Sébastien Ogier bolt uit als derde rijder bij Toyota

 ma 6 december 2021 12:25
Sébastien Ogier moet het zonder zijn vaste corijder stellen.

Achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier rijdt geen volledig seizoen meer voor Toyota. Vicewereldkampioen Elfyn Evans en Kalle Rovanperä zijn de speerpunten van het team in 2022.

Toyota treedt het hybridetijdperk in met een sterk team. Tweevoudig vicewereldkampioen Elfyn Evans is met 105 WK-rally's op de teller de meest ervaren van de vaste rijders.

 

Kalle Rovanperä is op zijn 21e de te kloppen man. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al 39 WK-rally's achter de rug. Het duo moet het Toyota Gazoo rally team een nieuwe wereldtitel bezorgen.

 

Sébastien Ogier, die afgelopen seizoen zijn 8e wereldtitel veroverde, rijdt zoals verwacht maar een gedeeltelijk kampioenschap. De Fransman zal als derde rijder afwisselen met de Fin Esapekka Lappi, die terugkeert naar het team.

 

Ogier moet het wel stellen zonder zijn vaste corijder Julien Ingrassia, die afscheid heeft genomen van de rallysport. Benjamin Veillas wordt de nieuwe kompaan van Ogier. Het is nog niet duidelijk hoeveel rally's Ogier voor zijn rekening zal nemen.