Ga naar de inhoud

Flanders Classics neemt Gent-Wevelgem over: "Volste vertrouwen in de toekomst"

 do 2 december 2021 11:32
Sinds 2012 heeft Gent-Wevelgem ook een wedstrijd voor vrouwen.
Sinds 2012 heeft Gent-Wevelgem ook een wedstrijd voor vrouwen.

Flanders Classics, de belangrijkste organisator van voorjaarskoersen in Vlaanderen, neemt nu ook Gent-Wevelgem over. De historische aandeelhouders kiezen ervoor de voorjaarsklassieker in goede handen achter te laten met het oog op de verdere ontwikkeling van de wedstrijd.

De samenwerking tussen de organisatoren van Gent-Wevelgem en Flanders Classics verloopt al enkele jaren prima. In 2009 sloegen beide partijen de handen in elkaar en verhuisde de wedstrijd naar de zondag voor de Ronde van Vlaanderen. Sinds 2012 staat er ook een vrouwenkoers op het programma.

"Er is door de jaren heen veel veranderd, maar we kunnen met heel veel trots terugkijken op wat we verwezenlijkt hebben. Wij hebben de voorbije jaren zeer goed samengewerkt met Flanders Classics en hebben er het volste vertrouwen in dat de kwaliteit van de organisatie en de eigenheid van de wedstrijd ook in de toekomst zullen bewaard blijven", zegt het huidige organisatiecomité.

Flanders Classics wil op de ingeslagen weg voortgaan. "We hebben samen meer dan 10 jaar aan het merk Gent-Wevelgem in Flanders Fields gebouwd", reageert CEO Tomas Van Den Spiegel, met Flanders Classics onder meer organisator van de Omloop en de Ronde van Vlaanderen.

"Wij willen de organisatoren dan ook graag bedanken voor de constructieve samenwerking en het vertrouwen. Die samenwerking en het resultaat ervan heeft ervoor gezorgd dat Gent-Wevelgem een meer dan stevig fundament gekregen heeft dat we blijvend zullen waarderen."

"Niet alleen sportief maar, ook verhalend, dankzij de historiek van Flanders Fields die de wedstrijd naar een nog hoger niveau tilt. Wij kijken er dan ook enorm naar uit om een van de meest unieke koersen op de kalender internationaal verder uit te dragen en te vertegenwoordigen."

De 84e editie van Gent-Wevelgem vindt volgend jaar plaats op zondag 27 maart.