Ga naar de inhoud

Luca Brecel zet reekshoofd Stephen Maguire zonder pardon opzij

 di 30 november 2021 23:07
Stephen Maguire (l) was niet opgewassen tegen Luca Brecel (r).

Op het UK Championship is Luca Brecel (WS-40) duidelijk op dreef. In de 1/16e finales rekende hij vlot af met achtste reekshoofd Stephen Maguire (WS-8): 6-0. Donderdag komt Brecel in actie in de 1/8e finales.

Het UK Championship lijkt wel vervloekt voor de top 10, want na onder meer Robertson, Trump, Selby en Ding moet nu dus ook Maguire inpakken.

 

Die laatste exit was wel nagenoeg volledig de verdienste van Brecel, die hem op een bolwassing trakteerde.

 

Tegen de Schot, de toernooiwinnaar van 2004 en runner-up van 2007 en 2019, volstond één hoge break (50 in het tweede frame).

 

Om een plaats in de kwartfinales van het belangrijkste rankingtoernooi na het WK neemt Brecel het op tegen de winnaar van het duel tussen Ricky Walden (WS-24) en Anthony Hamilton (WS-56). Op de wereldranglijst klimt Brecel al minstens naar de 32e plaats op.

 

Met een kwartfinale zou Brecel zijn beste resultaat evenaren. Hij bereikte die fase in 2012 bij zijn debuut en deed het nog eens over in 2016.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.